امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کنترل بیولوژیک آفات (بخش سوم)
#1
پرورش و رها سازی زنبور هابرو براکون:

مرحله اول: پرورش میزبان (لارو پروانه افستیا):
محیط پرورش این زنبور شامل اتاقی است همراه با وسایلی چون تشت، آرد، سبوس، تخم پروانه آرد، مخمر،
ابتدا باید تخم پروانه به محیط پرورش لارو در داخل تشت که مخلوطی از سبوس، آرد، مخمر است اضافه گردد. دوره پرورش لارو 40 روز به طول می انجامد و در طول این مدت دما باید بین 25 تا 27 درجه و رطوبت 65-60 درصد باشد. بعد از گذشت این مدت تشت های حاوی لارو سن سه به بالا جدا و جمع آوری می شوند، برای تخم گیری تعدای از تشت ها انتخاب و بعد از ظهور پروانه ها در آن اقدام به جمع آوری پروانه ها و انتقال به قیف جهت تخم گیری، بعد از جمع آوری تخم ها، تخم پروانه در داخل یخچال در دمای 7-1 نگهداری می شود.

مرحله دوم: جمع آوری زنبور یا سوش اولیه
روند طبیعی کار به این صورت است که در اواخر بهار اقدام به تور اندازی و جمع کردن زنبورهای باقی مانده در مزارع و یا جمع آوری لاروهای پارازیته شده و انتقال به محیط آزمایشگاه جهت تکثیر است.

مرحله سوم: تکثیر زنبور
بعد از جمع آوری زنبور و انتقال به آزمایشگاه، تشت های حاوی لارو سن 3 به بالا به اتاق پارازیت انتقال داده می شوند، محتویات تشت را به داخل  قفسه های تکثیر انتقال داده ( قفسه های تکثیر شامل چهار چوبی طبقه بندی شده است که دور تا دور آن با تور حریر گرفته شده است).
بعد از انتقال محتویات تشت به داخل قفسه ها به نسبت هر یک تشت تعداد 3000 زنبور داخل قفسه ها ریخته می شود.
تکثیر زنبور ده روز طول می کشد و در طول این مدت دمای اتاق 25 تا 27 و رطوبت 65-60% و باید بخوبی کنترل شود.
در طول این ده روز زنبور هابروبراکون لاروهای افستیا را نیش زده و بر روی آنها تخم گذاری می کنند و بعد 5 تا 6 روز شفیره زنبور از بدن لارو خارج شده و تا ده روز زنبورها از شفیره بیرون می آیند و زمان جمع آوری زنبورها است.
زنبورها بوسیله دستگاهی مکنده بنام اسپیراتور جمع آوری می شوند و در یخچال در دمای 10-7 نگهداری می شود.


  [عکس: 2-3.jpg]


مرحله چهارم:  رهاسازی زنبور
قبل از رهاسازی زنبور باید تراکم و همچنین سن لارو در داخل مزرعه اندازه گیری شود.
زنبورها از یخچال خارج می شوند و در لیوان های پلاستیک به تعداد 300 عدد در هر لیوان بسته بندی می شوند هر چهار لیوان یا به عبارتی 1000 عدد برای یک هکتار استفاده می شود.


[عکس: 87544.jpg]

نکات رهاسازی:
  •  رهاسازی باید در اوایل صبح یا عصر و هوای خنک انجام گیرد.
  •   قبل از رهاسازی تغذیه توسط آب و عسل انجام گیرد.
  •  در زمان رهاسازی شرایط جوی باید کاملاً آرام باشد و باد و بارانی نباشد.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان