امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روشهای تکثیر یاس رازقی
#1
یاس رازقی درختچه ای بسیار زیبا با گلهای سفید معطر است و هم خانواده زیتون . طرفدارن بیشمار یاس ، آنرا برای باغچه و تراس خود انتخاب می نمایند تا علاوه بر زیبایی از عطر دلپذیرش بهره مند شوند

                               [عکس: 20151021_122001Jasminum_multiflorum_TA.jpg]
یاس رازقی از گیاهان بالارونده است که در فضای باز و نواحی گرمسیر و معتدل به خوبی رشد می نماید . اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید بهتر است گلدان یاس را در زمستان به مکانی گرمتر منتقل نمایید به عنوان مثال داخل منزل پشت پنجره ای که آفتابگیر باشد بسیار مناسب است
گلهای یاس معمولا از اواخر خرداد ماه تا اوایل پاییز ظاهر میشوند و  بهترین زمان برای چیدن آنها شبها می باشد چرا که عطر انها در تاریکی بیشتر است
برگها تقریبا همیشه سبز هستند البته به دلیل حساس بودن نسبت به سرما بهتر است حتما در زمستانها با نایلون آنرا حفظ نمایید
یاس را می توانید در مکان های نیم سایه – نیم آفتاب نگهداری کنید خصوصا اگر آفتاب صبح به آن بتابد و بعد از ظهر ها در سایه باشد
این گیاه رطوبت دوست است و باید به طور منظم آبیاری شود خصوصا در روزهای گرم سال بهتر است مراقبت نمایید تا خاک آن خشک نشود
در اوایل بهار کود پوسیده دامی و یا ورمی کمپوست روی سطح خاک بریزید و شاخه های بلند آنرا هرس نمایید
یاس رازقی از طریق قلمه زدن ، خوابانیدن شاخه و پا جوش قابل تکثیر است
 روش قلمه زدن :
 چند شاخه ضخیم که حداقل سه الی چهار جوانه داشته باشند را انتخاب نمایید و هر شاخه را به اندازهای ده الی 15 سانتی تقسیم نموده و پس از اینکه حدود یک دقیقه در هورمون ریشه زایی نگه داشتید در ماسه بکارید

حدود دوماه طول میکشد که قلمه ها ریشه دار شوند در این مدت باید هر روز آبیاری شوند و در سایه قرار بگیرند . پس از ریشه دار شدن میتوانید آنها را به باغچه منتقل نمایید
روش خوابانیدن :
شاخه های بلندی که حداقل یکسال داشته باشند و به قسمت پایینی بوته مادر نزدیک باشند را انتخاب نمایید و قسمتی که باید در ماسه قرار بگیرد را با چاقوی تیز کمی خراش دهید و سپس زیر هر شاخه یک گلدان که با ماسه پر شده قرار دهید .
حدود یک ماه و نیم تا دو ماه زمان نیاز است که شاخه ها ریشه دار شوند . پس از ریشه دار شدن میتوانید شاخه را از بوته مادری جدا نمایید
 
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان