امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گیاه دارویی رازیانه
#1
گیاه دارویی رازیانه

رازیانه با نام علمی Foeniculum vulgare از خانواده Umbelliferae و گیاهی معطر با طبیعت گرم و خشک می باشد که دارای ساقه هایی به رنگ سبز یا زرد،  تا حدودی سوزنی شکل  با برگ هایی  به رنگ سبز روشن است که به طور متناوب در امتداد ساقه قرار می گیرند.رازیانه یکی از گیاهان دارویی است که تمام قسمت هایش خاصیت درمانی دارد اما بیشترین قسمت مورد استفاده این گیاه  بذر ها یا دانه هایی هستند که حاوی ترکیبی به نام ترانس آنتول می باشند و این دانه ها از گل های زرد رازیانه می‌رویند .

[عکس: fennel-benefits.jpg]


برخی از خواص درمانی رازیانه عبارتند از:

-رازیانه به جهت ویتامین B , C  که دارد موجب کلاژن سازی و حفظ جوانی می شود.همجنین عرق رازیانه جهت حفظ طراوت پوست و رفع چروک پوستی  مورد استفاده قرار می کیرد.

-رازیانه یکی از گیاهانی است که به جهت داشتن ماده ضد التهابی به نام آنتول خواص ضد سرطانی دارد و در پیشگیری سرطان یسنه مورد استفاده قرار می گیرد.

-این گیاه به جهت اثر بادشکنی که دارد جهت بهبود مشکلات گوارشی موثر است.

-جهت از بین بردن موهای زائد و شفاف شدن و روشن شدن پوست صورت  می توانید بذر رازیانه را پودر نمایید و با یک نوع روغن ( روغن بادام یا روغن زیتون) مخلوط نمایید و به صورت ماسک استفاده نمایید، البته توجه داشته باشید مصرف بیش از حد رازیانه ممکن است آلرژی های پوستی را افزایش دهد .

- رازیانه  موجب تقویت مو و مانع از ریزش مو می شود  و به بدن آرامش می دهد و حافظه را تقویت می کند.

-رازیانه موجب برطرف شدن دردهای مفصلی می شود .جهت تسکین درد  آرتروز می توانید  روغن رازيانه را در محلی که احساس درد دارید به صورت موضعی استفاده نمایید.

-رازیانه سرشار از هورمون زنانه و قاعده آور است که موجب کاهش درد پریود درناک  نیز می شود.

- دمنوش دانه های رازیانه ادرارآور است و موجب سم زدایی بدن می شود و  حالت پُف کرده‌ی بدن را کاهش می‌دهد.
 
توجه داشته باشد که مصرف بیش از حد رازیانه ممکن است موجب تشنج و ضعصف شدن معده  شود و چون رازیانه طبیعتی گرم و خشک دارد بنابراین افرادیکه گرم مزاج هستند در صورتی مصرف  دمنوش رازیانه  باید آن را همراه با عسل  یا  سکنجببین مصرف کنند .

نحوه تهیه دمنوش رازیانه:

به مقدار دو قاشق چای خوری دانه  از رازیانه را به همراه سه لیوان آب جوش در یک قوری ریخته و بعد از مدت ۱۵ دقیقه که بر روی حرارت غیر مستقیم  قرار دهیو واجازه دهید دم کشید .
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان