امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راه های تشخیص کمبود عناصر غذایی در گیاه
#1
راه های تشخیص کمبود عناصر غذایی در گیاه

[عکس: allspice-bayleaf.jpg]
کمبود یک عنصر مستقیما ایجاد علائم نمی کند ، بلکه بیشتر فرایندهای طبیعی گیاه را از حالت تعادل خارج می کند. مقدار کافی یک عنصر تحت شرایطی ممکن است با افزایش سایر عناصر کم شود یا وقتی که نخستین عامل محدود کننده برطرف شود عامل محدود کننده دوم نمایان شود و یا ممکن است یک علامت خاص در گیاه در اثر عوامل مختلفی ایجاد گردد. کمبود یک عنصر ضروری در گیاه رشد طبیعی را کاهش داده و بر عملکرد محصول اثر می گذارد. اغلب کمی یک عنصر ضروری بایستی به حدی باشد که گیاه به چندین شکل کمبود آن را نشان دهد. سالیان متمادی است که از علائم کمبود مواد غذایی برای تشخیص مشکلات رویشی گیاهان استفاده می شود. مصرف بیش از حد عناصر ضروری و غیر ضروریی موجب بروز مسمومیت در گیاه می شود و می تواند برای رشد گیاه و عملکرد محصول زیانبار باشد.علائم ظاهری کمبود روش مناسبی جهت تشخیص کمبود نیست زیرا هر چند بیشتر علائم گیاهی اعم از کمبود و یا بیش بود شدید عناصر غذایی از روی ظاهر گیاه (تغییر رنگ برگ ها ، سوختگی و تغییرشکل آن ها) قابل تشخیص است اما علائم گیاهی نیز وجود دارند  که دارای جنبه اختصاصی کمتری هستند به این صورت که علائم ظاهری بعضی از کمبودها مشابه بوده و یا بعضی علائم ظاهری می توانند بر کمبود چند عنصر دلالت کنند.بنابراین متخصصین تشخیص کمبود گیاهی بایستی پیش از تصمیم گیری چندین عامل زیر را در نظر بگیرید:
1-عملکرد گیاه

2-میزان سایر عناصر غذایی

3-میزان آلودگی به بیماری ها و آفات

4-شرایط خاک

5-رطوبت خاک

6-شرایط اقلیمی

7-موقع دوز 

تشخیص کمبود بر پایه نشانه های ظاهری به اقدامی مرحله به مرحله نیاز دارد.نشانه ها به طور ترجیحی در برگ های پیر نمایان می شوند.زرد شدن (کلروز) و یا بافت مردگی (نکروز) معیارهایی مهم در تشخیص کمبود مواد غذایی هستند. به عنوان یک قانون نشانه های ظاهری کمبود مواد غذایی از نشانه های سمیت مواد غذایی خیلی بیشتر مشخص می باشد،مگر اینکه سمیت یک ماده غذایی باعث کمبود ماده غذایی دیگر شود.


[عکس: nd.JPG]

[عکس: ndd.JPG]

[عکس: -.JPG]
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان