امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ویژگی بذر های مناسب
#1
  • سلامت بذر:سلامت بخش های تشکیل دهنده بذر برای جوانه زدن و تولید محصول مطلوب ضروری است.مثلا اگر قسمتی از بذر به طریقی آسیب ببیند از درصد جوانه زدن آن کاسته می شود.هر تغییر کوچک در رطوبت بذر ممکن است اثر سوء بر سلامت بذر داشته باشد.بذر هایی که رطوبت بیشتر داشته باشند مورد حمله انواع قارچ قرار می گیرند.برای سلامت بذر رنگ و بوی آن نیز مورد توجه است.اگر رنگ آن تغییر کند دلیل بر نارس  یا آلوده بودن و پوسیدگی بذر است.
  • بلوغ بذر:در برخی از نباتات دانه قبل از رسیدن رویان(جنین با گیاهک که حاصل تخمک لقاح یافته است)برداشت می شود.در نتیجه درصد جوانه زدن آنها کم است.
  • اندازه بذر:بذرهای ریز کوچک و مواد ذخیره ای کمتری دارند و گیاهچه های کوچکی تولید می کنند،درصورتی که بذرهای درشتر قابلیت کاشت عمیق تر و تحمل شرایط سخت را داشته و گیاهچه های سالم و قوی تری تولید می کنند.
  • عمر بذر:هر اندازه محیط نگهداری از نظر رطوبت و درجه حرارت با توجه به نوع رقم مطلوب تر باشد به همان میزان طول عمر بذرها بیشتر خواهد شد.
  • خلوص بذر:در بذری که می کارید دو نوع خلوص ژنتیکی و فیزیکی مورد توجه است.خلوص ژنتیکی یعنی خالص بودن بذر از نظر صفات درونی و یا ارثی مثل رنگ گل.خلوص فیزیکی یعنی بذر ما فاقد ناخالصی قابل مشاهده مثل بذر سایر گیاهان به ویزه علف های هرز و یا کاه و سنگ و.. باشد.خلوص بذر خیلی مهم است به صورتی که از نظر موسسه کنترل و گواهی بذر اگر خلوص کمتر از98 %باشد آن بذر ارزش کاشت ندارد.
  • عاری بودن از عوامل بیماری زا:برای اینکه بذر عاری از عوامل بیماری زا باشد باید قبل از کاشت آن را ضد عفونی کرد و برای اینکه در صد سبز شدن بذر حفظ شود باید هرچه زودتر آن را کاشت.
  • قوه ی نامیه بذر:یعنی قدرت زنده بودن بذر که عبارت است از درصد عددی بذور خالصی که قادرند جوانه های سالم تولید کنند.

پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان